ROBLIN SANCERRE BLANC

 19,95

op voorraad

Uitgebreide info over Roblin Sancerre Blanc:

De ROBLIN SANCERRE BLANC komt uit het gelijknamige gebied uit de De Loire. Dit gebied is toch wel de bakermat voor de wijnliefhebber die van een frisse stijl wijn houdt. Naast Sancerre zijn de overige bekende namen uit de Loire, Pouilly Fume alsook Touraine.

Hier is het klimaat vrij koel waardoor het druivenras Sauvignon Blanc, de druif waar deze SANCERRE BLANC van gemaakt is, typerend is voor de Loire. Ook de bodem bestaat uit de perfecte grondstoffen voor Sauvignon Blanc, namelijk klei en kalksteen.

Typisch voor Sauvignon Blanc is zijn heerlijke en aromatische karakter. Ook in de ROBLIN SANCERRE BLANC voeren deze frisse aroma’s de boventoon. Ondanks het frisse karakter van de Sauvignon Blanc is dit een Sancerre met diepgang, het gevolg van de rijping op gistcellen voor 5 a 6 maanden waarbij de gistcellen ook regelmatig worden doorgeroerd. 

Hierdoor krijgt de ROBLIN SANCERRE BLANC meer body en rondeur, en toch blijft de frisheid van de wijn intact. Het resulteert in een loepzuivere wijn, met mooie mineraliteit, fris wit fruit en citrus.