NEOLEA CUVÉE SPECIALE ROSÉ

 25,95

op voorraad

Uitgebreide info over de Cuvée Speciale Rosé van Neolea:

Dat ze bij Neolea hele goede olijfolie en zout kunnen maken, dat wist je waarschijnlijk al. Maak dus kennis met deze sprankelende wijn gemaakt van traditionele Griekse druiven de CUVÉE SPECIALE ROSÉ van NEOLEA.

Neolea en Prinselijk Proeven zijn al heel lang partners van elkaar. Je kunt eigenlijk wel stellen dat wij er vanaf het begin bij zijn geweest. Het is daarom ook fantastisch te zien welke groei dit inmiddels lifestyle merk heeft doorgemaakt.

De wijngaarden van deze sparkling wines liggen in het noorden van Griekenland zo tegen de grens met Macedonië. Je kunt het vergelijken met een Oostenrijks wijnklimaat waarbij er hele hete zomers zijn maar ook extreem koude winters. En des te extremer de omstandigheden, op de juiste momenten in het jaar natuurlijk, des te beter is dat voor de ranken. Het levert echt verrassend mooie wijnen op.

De stijl van de rosé Cuvée is fris met een fijne aciditeit maar bevat meer fruit dan de witte cuvée. Dit komt mede omdat de blauwe druivenschillen kort in contact blijven na het persen van de druiven, met een intensere smaak tot gevolg. Verder is het goed te weten dat het allemaal handwerk betreft als het gaat om de productie van deze wijn. Wijnboeren met een klassieke en traditionele kijk op het maken van wijn in combinatie met de moderne kijk en minimale looks van Neolea zorgen voor een prachtig eindproduct wat er niet alleen fantastisch uitziet maar zeker ook fantastisch smaakt.

Hier het hele assortiment van Neolea .