Home / blog / VECHTWIJN – Swim to fight cancer

VECHTWIJN – Swim to fight cancer

Een prachtig sportief evenement in het hart van de Stichtse Vecht, dat is wat Swim to fight cancer is. Op 2 september 2018 zwemmen honderden deelnemers door de ader van de gemeente Stichtse Vecht, de Vecht. Marije Zuidervaart is de project manager voor Swim to fight cancer Stichtse Vecht en Viviënne heeft speciaal voor dit mooie event een Q & A met haar afgenomen.

1:  Marije, wat onderscheidt Swim to Fight Cancer van alle andere initiatieven die ondernomen worden voor het onderzoek naar deze vervelende ziekte?

Swim to Fight Cancer is uniek, zeker in onze gemeente met de Vecht als decor en verbindende factor. Want zoals de Vecht de dorpen van Stichtse Vecht verbindt, verbindt Swim to Fight Cancer de inwoners van Stichtse Vecht om samen op ludieke en sportieve wijze een vuist te maken tegen kanker. Door op deze manier in actie te komen, kun je je onmacht omzetten in kracht!

2: Wat is jou rol binnen deze stichting en wat heeft je gedreven dat op te pakken?

Als inwoner van Loenen, horeca- ondernemer in Loenen en Vreeland en met mijn achtergrond als event& projectmanager, is het voor mij heel bijzonder om mij als projectmanager voor dit mooie project in te mogen zetten.

3: Op 2 september gebeurt het dan, het evenement Swim to Fight Cancer vindt plaats. Neem ons even mee door het programma.

Op 2 september duiken ruim 400 volwassenen en zo’n 150 junioren de Vecht in om te zwemmen voor onderzoek tegen kanker. De Junior Swim is van 11.30-13.00 uur en de normale Swim van 13.30-15.30 uur. Daarna is het nog gezellig samen zijn op het mooie terrein van Boom& Bosch met natuurlijk de cheque uitreiking, muziek, food& drinks.

4: Het voornaamste doel is geld ophalen voor onderzoek, hoe pakken jullie dat op?

Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht wordt gedragen door een enorm gedreven, enthousiast en pro- actief team! Iedereen binnen bestuur en de kerngroep draagt zorg voor een bepaald onderdeel/pijler van de Swim en dankzij die groep mensen zitten we in een waanzinnige flow. En die flow gaat door de gehele Gemeente Stichtse Vecht. Er ontstaan bijvoorbeeld allerlei fantastische initiatieven bij particulieren en bedrijven waarmee er geld wordt opgehaald; van sleutelhangers maken en verkopen tot een buitenbios, van een diner op Fort Nieuwersluis tot een gala met veiling, speciale plantjes die verkocht worden bij de Intratuin en natuurlijk de speciale VECHTWIJN van team Fysiotime & Friends welke verkocht worden door Prinselijk Proeven!!! Al deze initiatieven en de mensen die de initiatieven steunen maken dat Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht leeft, bruist en verbindt en daar zijn wij heel blij mee. Samen maken we een vuist!

Wij als Prinselijk Proeven zijn trots dat we deze bijzondere Vechtwijnen hebben mogen leveren en mogen verkopen voor dit geweldige doel! De opbrengst van deze wijn gaat 100% naar Swim to Fight cancer en ons doel is natuurlijk zo veel mogelijk van deze wijn te verkopen! Je geniet dan niet alleen zelf van een lekker glas maar doet ook iets goeds tegen die rotziekte die zoveel mensen om ons heen treft.

Vechtwijn Chardonnay/ Viognier    € 8,-  per fles         € 45,- per doos a 6 flessen
Vechtwijn Grenache rosé                € 8,-  per fles         € 45,- per doos a 6 flessen
Vechtwijn Merlot                            € 8,- per fles          € 45,- per doos a 6 flessen

Vechtwijn Sauvignon Blanc
in unieke blauwe fles                  €  10,- per fles        € 55,- per doos a 6 flessen

Het volledige programma is te zien op https://stichtsevecht.swimtofightcancer.nl/programma

Op de foto Tim Plomp – Prinselijk Proeven Loenen aan de Vecht & Marije Zuidervaart – Projectmanager Swim to Fight cancer.