Home / blog / MIJN FAVORIETE OPSTELLING :)

MIJN FAVORIETE OPSTELLING :)

 

Het kan je vast niet zijn ontgaan dat het WK voetbal volop aan de gang is. Ondanks dat Nederland niet meedoet staat de TV wel elke avond aan met de nieuwste analyses, nieuwtjes en favoriete opstellingen van alle andere wereld teams. Ik ben eens gaan nadenken over mijn favoriete opstelling. Nee hoor ik ga hier niet de voetbal deskundige uithangen maar wil je eens graag laten weten van welke product opstelling mijn Bourgondische hart sneller gaat kloppen.

De dag trap ik af met een espresso macchiato. De cappuccino’s laat ik de laatste tijd even staan aangezien ik niet 10km hardloop op een veld in 2×45 minuten en de volle melk uiteindelijk op plekken gaat zitten die niet bevorderlijk zijn voor mijn zomerjurkjes. Dat toefje melkschuim op een sterke espresso laat ik echter voor geen goud schieten. Sterspeler in dit geheel? Koffie gezet van single origin bonen uit het oosterse Sulawesi. Krachtig, kruidig, volle body en een klein zoetje in de afdronk.

Wil je dat effect van die heerlijke oppeppende smaak houden dan ontkom je niet aan een wissel. Die wissel is voor mij de gunpower green tea met Spearmint van Kusmi Tea Paris. Gerolde theeblaadjes die zich in het hete water ontvouwen en een heerlijke verfrissende geur vrijgeven. Groene thee is gezond, zit vol anti oxidanten (mits goed gezet) en de munt houd je fris en alert gedurende de dag.

Eerste helft is voorbij dus lunchtijd! In de zomer maak ik graag gebruik van een elftal aan salades en rauwkost met een fruitazijn als spits. Wil je scoren met smaak dan heb je die uitblinker echt nodig. Mijn favoriet? Een rucola salade met rauwkost en gerookte kip afgemaakt met perzik/ abrikozen azijn. Kruidig en rokerig afgewisseld met zoet en fris. De ideale brandstof om er weer fit en gefocust te staan in die tweede helft.

Heel soms neem ik halverwege weer zo’n lekkere espresso macchiato met mijn favoriete handgemaakte bonbon… de melkpiramide gevuld met Kokos. Zeg maar een kleine bounty maal 100.

De fijnste dagen in deze zomerperiode sluit ik graag, zo ongedisciplineerd als ik ben, af met je raad het al, een goed glas wit. De speler die er op dit moment met kop en schouders bovenuit kopt? Verdejo, de Spaanse sterspeler uit de Rueda. Tropisch fruit in de smaak, abrikozen, anijs en soms een vleugje venkel.

Is dit rijtje bevorderlijk voor je prestaties in de topsport? Nee zeker niet maar ik ben van mening dat je geen een wedstrijd wint als je niet van het spel kunt genieten.